«Η Ιερή Πόρνη»

Αφίσα, Η Ιερή Πόρνη Αφίσα, Η Ιερή Πόρνη

H «Ιερή Πόρνη» θα βρίσκεται από 28 Φεβρουαρίου 2014 και κάθε Παρασκευή στις 21:00, στο Studio Κυψέλης (Σπετσοπούλας 9 και Κυψέλης).

 "Τι είναι τέχνη; Εκπόρνευση!" έλεγε ο Μποντλαίρ.
Υπάρχει όμως καλλιτεχνικό δόγμα, που να εξιλεώνει τα 40 εκατομμύρια ιερόδουλων γυναικών στον κόσμο, που αγωνίζονται για επιβίωση;
Ή να δικαιολογεί τις ακόμα περισσότερες εκπορνευμένες ψυχές του δυτικού "πολιτισμού";

Η πρώτη εμφάνιση της πραγματοποιήθηκε κάτω από τη Σωκράτους, το 2011, στο «Αγγέλων Βήμα», περιστοιχισμένη από πραγματικές πόρνες, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Ακολούθησαν, πέρυσι, η δεύτερη στάση στην «Πυξίδα» του Ψυρρή και σχεδόν ταυτόχρονα η τρίτη στο απέναντι θέατρο, το ιστορικό «Εμπρός». Εκεί, η παράσταση ανιστόρητα απαγορεύθηκε την τελευταία ημέρα, μετά από επίδειξη εξουσίας θολωμένων "αριστερών" μυαλών και προκλήθηκε πλήθος συζητήσεων.
Το «Στούντιο» Κυψέλης, βρίσκεται σε μια τοποθεσία που άνθισαν τα πρώτα αναβαθμισμένα πορνεία με την ονομασία studio αλλά και πολλά ιστορικά θέατρα. Εκεί τώρα συναντιούνται η Μαγδαληνή, η Κασσάνδρα, η Γκρούσα και η Μήδεια, περιμένοντας τους πελάτες τους. Αυτές οι αρχετυπικές φιγούρες, φέρουν πολλές απαντήσεις και ακόμα περισσότερα ερωτήματα.
Αυτή τη φορά, η σειρά της ΙΕΡΗΣ ΠΟΡΝΗΣ του Αιγόκερου, συνεργάζεται με το σχήμα ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ του Γιώργου Λιβανού. Από τα τέσσερα μονόπρακτα, τα τρία πρώτα έχει γράψει ο Γιάννης Σολδάτος και το τελευταίο ο Γιάννης Μακρόπουλος.

  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Μακρόπουλος
  • Ερμηνεύουν οι: Χριστίνα Αππανά, Μικαέλα Ζούστη, Γιάννης Μακρόπουλος, Μέλανι Μαρχάινε, Χρήστος Μπαλτάς, Τόνια Οικονόμου, Άντρη Χατζηχριστοδούλου.
  • Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Έφη Βενιανάκη
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζαφειρία Δημητροπούλου Ντελ Άνχελ
  • Επιμέλεια ήχου- μουσικής: Γιώργος Καρτάλος
  • Φωτισμοί και video art: Νίκος Βασιλόπουλος

 

Πληροφορίες
«Η Ιερή Πόρνη»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Κάθε Παρασκευή στις 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 12 ευρώ
Μειωμένο : 10 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 100 λεπτά

Studio Κυψελης
Σπετσοπούλας 9 &Κυψέλης
Τηλ: 210 8819 571210 8819 571

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες παράστασης