Ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος έγραψε μία από τις ομορφότερες ποιητικές συλλογές της χρονιάς που φεύγει: «Γράμματα σ' έναν πολύ νέο ποιητή» (εκδόσεις Πόλις, 2012). Με βλέμμα οξύ και διεισδυτικό, μα και γεμάτο ευαισθησία, καταθέτει στίχους ζωντανούς, ξέχειλους από εικόνες. Τον προσκαλέσαμε να γράψει σε πρώτο πρόσωπο για την ιστορία πίσω από το νέο βιβλίο του.


Η Δώρα Κασκάλη είναι Θεσσαλονικιά. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακό στην ποίηση του Θεοτοκά. Τώρα γράφει τη διδακτορική της διατριβή, με θέμα τις εκφάνσεις της ελληνικότητας στη μεταναστευτική λογοτεχνία.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες πεζογράφους με 23 έργα στο ενεργητικό του. Αναλυτικές πληροφορίες για τον συγγραφέα και το έργο του θα βρείτε στο ιστολόγιό του: http://vangelisraptopoulos.wordpress.com/ 

Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας" κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος γράφει σε πρώτο πρόσωπο για την ιστορία πίσω από το βιβλίο του:


Η Γεωργία Οικονομοπούλου εργάζεται την τελευταία 15ετία ως δημοσιογράφος. Έζησε και σπούδασε σε Ελλάδα και Αγγλία. Από το 2009 ζει στη Μεσσηνία. Συμμετείχε στον 2ο διαγωνισμό διηγήματος "ΛογωΤέχνης 2011" με θέμα "Ιστορίες Διαδικτύου", που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ArtSpot, με το διήγημά της "Στο φάρο".

Η Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Εύη Λαμπροπούλου, Δημήτρη Μαμαλούκα, Έλενα Μαρούτσου, Δημήτρη Σωτάκη και Γιάννη Φαρσάρη) την τίμησε με το Α' Βραβείο, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο διαγωνισμό.

Ο Κώστας Καβανόζης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1967. Είναι φιλόλογος και διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση. Κυκλοφορούν τα βιβλία του Του κόσμου ετούτου (2009, Κέδρος), Χοιρινό με λάχανο (2004, Κέδρος), ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του , από τις Εκδόσεις Πατάκη.


Η Στεφανία Ζουρλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Τεχνητή Νοημοσύνη (MSc) στο πανεπιστήμιο UCL της Μ.Βρετανίας. Από το 2005 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Β'/θμια Εκπ/ση.

Συμμετείχε στον 2ο διαγωνισμό διηγήματος "ΛογωΤέχνης 2011" με θέμα "Ιστορίες Διαδικτύου", που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ArtSpot, με το διήγημά της "Ρούμπικ".

Η Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Εύη Λαμπροπούλου, Δημήτρη Μαμαλούκα, Έλενα Μαρούτσου, Δημήτρη Σωτάκη και Γιάννη Φαρσάρη) την τίμησε με το Β' Βραβείο, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στο διαγωνισμό.

  Η Κατερίνα Μαλακατέ γεννήθηκε στην Αθήνα, πριν 33 χρόνια. Είναι παντρεμένη, έχει ένα γιο και στην πραγματική ζωή είναι φαρμακοποιός. Διατηρεί εδώ και τρία χρόνια το www.diavazontas.blogspot.com 

Συμμετείχε στον με θέμα "Ιστορίες Διαδικτύου", που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ArtSpot, με το διήγημά του "Blog post". Η Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Εύη Λαμπροπούλου, Δημήτρη Μαμαλούκα, Έλενα Μαρούτσου, Δημήτρη Σωτάκη και Γιάννη Φαρσάρη) την τίμησε με το Γ' Βραβείο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο διαγωνισμό.



Ο Παναγιώτης Πασσάς γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1973. Ο παππούς – ερασιτέχνης ποιητής ο ίδιος – έλεγε συχνά : όλο γράφει το παιδί, θα γίνει δημοσιογράφος. Ο μπαμπάς – δεύτερος ποιητής από το σοι -  έλεγε με την σειρά του : Για δώρο μια γραφομηχανή , όλο και κάτι γράφεις εσύ συνέχεια. Ο γιος πάλι σπούδασε στην Παντειο διεθνολόγος για να καταλάβει ότι περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τα της Μέσης Γης παρά τα της Μέσης Ανατολής, μέσα στο 2011 έλαβε  διακρίσεις σε δυο λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (σε δυο έλαβε και μέρος...) για να καταλάβει πως αξίζει τον κόπο η προσπάθεια ,  συνεχίζει δε να εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος για να μπορεί τα βράδια να μεταμορφώνεται  στον  super hero Antman προσπαθώντας να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του σκύλου του...

Συμμετείχε στον 2ο διαγωνισμό διηγήματος "ΛογωΤέχνης 2011" με θέμα "Ιστορίες Διαδικτύου", που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ArtSpot, με το διήγημά του "Η ταυτότητα των τόπων". Η Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Εύη Λαμπροπούλου, Δημήτρη Μαμαλούκα, Έλενα Μαρούτσου, Δημήτρη Σωτάκη και Γιάννη Φαρσάρη) τον τίμησε με Έπαινο, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο διαγωνισμό.


Η Κατερίνα Έσσλιν προφανώς γεννήθηκε, αλλά δυστυχώς τη λάθος χρονιά: γεγονός που της δημιουργεί το πρόβλημα να είναι παραπάνω από 20 χρονών (στα χαρτιά). "" είναι το πρώτο της βιβλίο. Στον ύπνο της, βλέπει συχνά ότι είναι ελέφαντας, αλλά δυσκολεύεται να το αποδείξει.

Διατηρεί τα ιστολόγια "Έσσλιν Έσσλιν είσαι εδώ"  και "σελίδα 57"  αλλά και

Το βιβλίο "Ο μισός βέσπα - μυθιστορήματα του ενός λεπτού" (111 σελίδες, τιμή: 10 ευρώ) κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες από τις Εκδόσεις Απόπειρα.




Η Μαρία Α. Ιωάννου γεννήθηκε το 1982 στη Λεμεσό. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έργα της έχουν βραβευθεί σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς συγγραφής και έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Τον Ιούλιο του 2011 εξέδωσε την πρώτη της συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Η γιγαντιαία πτώση μιας βλεφαρίδας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη.
Διατηρεί ιστολόγιο στη διεύθυνση: 
www.ioannoumaria.blogspot.com/ 

Συμμετείχε στον 2ο διαγωνισμό διηγήματος "ΛογωΤέχνης 2011" με θέμα "Ιστορίες Διαδικτύου", που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ArtSpot, με το διήγημά της "Ηλεκτρονικός Βαρυποινίτης". Η Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Εύη Λαμπροπούλου, Δημήτρη Μαμαλούκα, Έλενα Μαρούτσου, Δημήτρη Σωτάκη και Γιάννη Φαρσάρη) την τίμησε με Έπαινο, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο διαγωνισμό.


Ο Διονύσης Μαρίνος, νικητής του Γ' Βραβείου στον περυσινό διαγωνισμό "ΛογωΤέχνης 2010" με το διήγημά του "", εξέδωσε πρόσφατα το μυθιστόρημα "" από τις Εκδόσεις Τετράγωνο. Σε πρώτο πρόσωπο γράφει στο Artmagazine.gr για την ιστορία πίσω από το έργο του...


Ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα, όπου και ζει. Πρόσφατα αποφοίτησε από το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Συμμετείχε στον 2ο διαγωνισμό διηγήματος "ΛογωΤέχνης 2011" με θέμα "Ιστορίες Διαδικτύου", που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ArtSpot, με το διήγημά του "Νέα Ζωή". Η Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Εύη Λαμπροπούλου, Δημήτρη Μαμαλούκα, Έλενα Μαρούτσου, Δημήτρη Σωτάκη και Γιάννη Φαρσάρη) τον τίμησε με Έπαινο, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο διαγωνισμό.


Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011 16:54

Η "παράξενη χρονομηχανή" του Άρη Δημοκίδη

Γράφτηκε από
Ο ακούραστος και πολυπράγμων  μας ξεναγεί στην ιστορία πίσω από το παιδικό παραμύθι του "" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 11:08

"Ματριόσκα": Ο Ελ Ρόι σε πρώτο πρόσωπο

Γράφτηκε από
Κάποιοι ίσως νιώθουν λιγάκι αμήχανα γράφοντας σε πρώτο πρόσωπο. Μα εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο ή παράξενο. Κι αυτό γιατί στα τρία έργα μου, στην «ιστορία του Νεμάνια» (2008), «στη Γιορτή» (2010) και τώρα στη (2011), γράφω σε πρώτο πρόσωπο. Παράλληλα και μέσα από τις ιστορίες των πρωταγωνιστών των βιβλίων αφηγούμαι τη δική μου παράξενη, σχεδόν απόκοσμη, ιστορία. Μια αληθινή ιστορία που μιλάει για φωτιές και πλημμύρες, για λιακάδες και γιορτές.

Στη διάρκεια του 2010, η Ελλάδα τέθηκε υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο φόβος της φτώχειας και της οικονομικής ύφεσης, έχουν αναδείξει ένα συναίσθημα ταραχής στην κοινωνία. Οι μνήμες των κοινωνικών αναταραχών του 2008 στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, έχουν δημιουργήσει την αναμονή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μίας νέας περισσότερο βίαιης επερχόμενης κοινωνικής αναταραχής.


Ο Θοδωρής Κούτρης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1980. Σπούδασε Τηλεπληροφορική και Διοίκηση στην Άρτα (1998-2003). Εργάζεται σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Αγαπάει τα βιβλία, τον κινηματογράφο και τα puzzle. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Το 2009 αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα με σκοπό να παρακολουθήσει σεμινάρια Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής.


Σελίδα 1 από 2