«Καβγάδες στην Κιότζα»

Καβγάδες στην Κιότζα Καβγάδες στην Κιότζα

"Καβγάδες στην Κιότζα" σε σκηνοθεσία Βασίλης Παπαβασιλείου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είναι μια κωμωδία καταστάσεων της γνήσιας λαϊκής ζωής, στην Ιταλία και ειδικότερα σε ένα μικρό ψαροχώρι, την Κιότζα, κοντά στη Βενετία.

Ο Γκολντόνι παρουσιάζει την καθημερινότητα των κατοίκων ενός μικρού ψαράδικου χωριού και μέσα απ' αυτήν σκιαγραφεί τις συνήθειες και τις συμπεριφορές τους, τη διαπλοκή στις σχέσεις και την ευδαιμονία της άγνοιας. Με καυστικότητα και χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές σκηνών, ο συγγραφέας, σχολιάζει μια ολόκληρη εποχή.
Οι «Καβγάδες στην Κιότζα» έχουν χαρακτηριστεί ως μια αυτοβιογραφική κωμωδία. Μια νοσταλγική αναδρομή του Γκολντόνι, στα νεανικά του χρόνια και στην εποχή κατά την οποία ασκώντας δικαστικά καθήκοντα στην πόλη Κότζια, γνώρισε τις καθημερινές ασχολίες, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των εμπόρων, των βαρκάρηδων, των νοικοκυρών.
Για τον Βασίλη Παπαβασιλείου, ο Γκολντόνι είναι ένας συγγραφέας - φάρος για το ευρωπαϊκό θέατρο. Οι «Καβγάδες στην Κιότζα» σημειώνει ο ίδιος « συνθέτει ένα παλλόμενο πίνακα ζωής – ύμνο στον κόσμο της καθημερινής ζωής, στην καθημερινότητα των «λαϊκών ανθρώπων»
Ο Γκολντόνι αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς της δουλειάς του Βασίλη Παπαβασιλείου στο θέατρο για περισσότερο από 30 χρόνια. [έχει ήδη σκηνοθετήσει στα χρόνια αυτά τέσσερα έργα του Γκολντόνι]
Τη συγκεκριμένη παράσταση ο σημαντικός σκηνοθέτης αφιερώνει στην μνήμη του ιταλού σκηνοθέτη Τζώρτζιο Στρέλερ, ο οποίος πενήντα χρόνια πριν ανέβασε στο Πίκολο Τεάτρο τους «Καβγάδες στην Κιότζα»

  • Σκηνοθεσία - μετάφραση Βασίλης Παπαβασιλείου
  • Δραματουργική επεξεργασία Βασίλης Παπαβασιλείου-Σωτήρης Χαβιάρας
  • Σκηνικά κοστούμια Μαρί Νοέλ Σεμέ
  • Μουσική Δημήτρης Καμαρωτός
  • Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ
  • Κίνηση Δημήτρης Σωτηρίου
  • Βοηθός σκηνοθέτη Νικολέτα Φιλόσογλου

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:
Στράτος Χρήστου
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Χριστίνα Μαξούρη
Αντώνης Πριμηκύρης
Νικόλας Χανακούλας
Χρήστος Σαπουντζής
Ελένη Ουζουνίδου
Άντρη Θεοιδότου
Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου
Μενέλαος Χαζαράκης
Άγγελος Μπούρας
Γιάννης Νταλιάνης

Πληροφορίες
«Καβγάδες στην Κιότζα»
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Τετάρτη 19.00
Πέμπτη, Παρασκευή 21.00
Σάββατο 18.00 και 21.00
Κυριακή 19.00
Διάρκεια 1.45

1 σχόλιο

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
  • ID:5503 Βαγγέλης Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 10:11 δημοσιεύθηκε από Βαγγέλης

    Ψαράδες, σιδεράδες και κυνηγοί αγριογούρουνων